Fotografie

Je vindt alle foto's die voor SURF zijn ontwikkeld in de SURF beeldbank. Deze foto's zijn vrij te gebruiken voor alle uitingen van SURF.

Zo laten we zien wie we zijn

We willen met beeld laten zien wie we zijn en wat we doen. Dat maken we concreet in één zin.

"Wij zijn een professionele, innovatieve en betrouwbare coöperatie met een persoonlijke aanpak, die zich flexibel en open richt op het samen aanjagen van vernieuwing in ICT voor onderwijs en onderzoek."

Uitgewerkt ziet dat er zo uit:

“Een professionele (duidelijk en overzichtelijk), innovatieve (gericht op de toekomst, niet bang om het anders te doen) en betrouwbare (transparant, goede service, maatschappelijk verantwoord) coöperatie met een persoonlijke aanpak, die zich flexibel en open (informeel, speels, toegankelijk) richt op het samen (verbindend) aanjagen van vernieuwing in ICT voor onderwijs en onderzoek.”

Met elk beeld dat we gebruiken voor SURF houden we deze uitwerking zoveel mogelijk aan.

Specifieke richtlijnen

Lichte tinten

De overall tone van de beelden is licht en luchtig (niet per definitie kleurloos) om een open en toegankelijk karakter mee te geven. Het is belangrijk dat de foto’s niet te veel wit hebben aan de randen, aangezien het dat deel dan zal wegvallen tegen de witte achtergrond van bijvoorbeeld de website.

Mensen

Een enkel iemand of meerderen, mensen op de beelden kijken niet in de camera, afhankelijk van de context wordt gekeken naar leeftijd, mix van mannen en vrouwen van verschillende achtergronden ter vertegenwoordiging van de achterban, niet formeel gekleed, vertrouwde uitstraling (op zijn of haar gemak bij hetgeen wat hij/zij doet), geconcentreerde, nieuwsgierige of enthousiaste houding.

Deze foto is gemaakt bij één van onze leden, het Deltion College in Zwolle.
Bedrijvigheid

Personen in beeld zijn bezig met studie of werk/onderzoek en maken bij voorkeur gebruik van technologische apparatuur.

Technologie & innovatie

Wanneer de context technologie is, moet dat terug te zien zijn in de beelden. Daarbij moet de afbeelding innovatie uitstralen. De beelden moeten het gevoel van de nu en de toekomst oproepen.

Locaties

SURF is een samenwerkingsorganisatie en dat laten we graag zien. We brengen de beelden bij de realiteit door de beelden te maken bij de organisaties waarmee we samenwerken. Als er specifiek beeld nodig is, kunnen we aangeven bij welke van onze leden het mogelijk is dat beeld te maken. Neem daarvoor contact met ons op.